Aktuellt

Här presenterar vi löpande våra nyheter och andra matnyttigheter.

På Facebook

2 dagar sedan

Kvia Gårdsbutik

Butiken är öppen idag kl 10-15. Välkomna! ... Visa merVisa mindre

Butiken är öppen idag kl 10-15. Välkomna!

2 veckor sedan

Kvia Gårdsbutik

Vi kommer inte till torget imorgon fredag då det kommer vara för kallt men butiken är öppen som vanligt kl 10-15. ... Visa merVisa mindre

Vi kommer inte till torget imorgon fredag då det kommer vara för kallt men butiken är öppen som vanligt kl 10-15.

3 veckor sedan

Kvia Gårdsbutik

Idag, trettondagsafton, är butiken öppen kl 10-14. Välkomna! ... Visa merVisa mindre

Idag, trettondagsafton, är butiken öppen kl 10-14. Välkomna!

4 veckor sedan

Kvia Gårdsbutik

Imorgon Nyårsafton är butiken öppen kl 10-14. Välkomna! ... Visa merVisa mindre

Imorgon Nyårsafton är butiken öppen kl 10-14. Välkomna!

4 veckor sedan

Kvia Gårdsbutik

Stort tack för den fina responsen vi fått på vår grönkål i år, bla tack till Gun och Gerd i Halmstad för detta fina julkort! ... Visa merVisa mindre

Stort tack för den fina responsen vi fått på vår grönkål i år, bla tack till Gun och Gerd i Halmstad för detta fina julkort!
Visa fler inlägg

Vi har fått stöd via Landsbygdsprogrammet!

Vi är mycket glada att vi har fått möjlighet att få Företagsstöd inom Landsbygdsprogrammet/Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling. Denna investering sker för att öka konkurrenskraften inom jordbruk och trädgård. Stödet täcker cirka 40 % av kostnaderna.

För oss innebär detta att vi har kunnat täckdika ett nytt fält på cirka 6 hektar. Detta innebär att vi kan odla på ett fält närmare gården, som i sin tur leder till rationellare bruk och mindre dieselförbrukning. Ett nytt fält innebär också mycket färre växtskyddsproblem och ogräs. En väldränerad åker kan börja odlas tidigare, eftersom marken torkar upp bättre. Detta ger möjligheter till primörproduktion av grönsaker, varor som är eftertraktade på marknaden. Fältet kommer också vara körbart längre under hösten tack vare ny täckdikning. Vi är mycket nöjda med vår investering.